- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

HASTANELERDE HUZUR BOZAN

İnsanın en aciz olduğu zaman, hasta olduğu zamandır.

Hastalanan insanın da ilk başvuracağı ve tedavi olacağı kuruluş, Ha s ta_ nelerdir.

Hastanelerde büyük para işlerinin olduğu bölüm de, Mal ve Hizmet alımlarının yapıldığı, İHALE KOMİSYONLARI dır.

PARA ve PARA HIRSI insanları vahşileştirmekte, bulunduğu ortamın huzurunu kaçırmaktadır.

Paranın, toplumsal Huzurun bozulmasını önlemek için, İHALE sistemlerinin maksimum ölçüde şeffaflaştırılma sı, kapalı kapılar, arkasından kurtarılması, Halka-açık hale getirilmesi gerekmektedir.

PARA; verenin canını, alanın da elini yakıyor.

İnsanların, tedavi olacakları, şifa ve huzur bulacakları, hayatın olmazsa olmazlarından en önemlisi olan Hastanelerimizde huzur ve sükûnun sağlanması, Doktorlarımızın ve Sağlık personelimizin mesleki yeminlerini yerine getirmeleri için Paranın zararlı etkilerinden arındırılma­sı gerekmektedir.

Hastanelerdeki idari mekanizmaların, PARA ya odaklanması, asıl yapılması gerekenlerin yapılmasını engellemekte, tüm huzuru bozmaktadır.

Çok meşhur bir atasözümüz vardır "EŞEĞİNİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLA, YERSE KURT YESİN" derler.

İşte, Hastanelerimizde huzuru bozan, para ilişkileri ile ilgili MAL ve HİZMET ALIM İHALELERİ nde görev yapanların, PARA nın zararlı ektilerin den korunmalarını sağlamak, hastanenin huzurunun bozulmaması için, TÜM ALIM İHALELERİNİN şeffaflaştırılması gerekmektedir.

Sayın Etkili ve Yetkililerin, Bölgemizde bulunan ve Halkımızın Sağlığı ve Psikolojik yapısını direk olarak ilgilendiren, olumlu ve olumsuzlukları gün yüzüne çıkartmaları ve Bölge Halkımızı rahatlatmaları, hatta Bölge ekonomisine katkıda bulunmaları için; Bölgemizde bulunan Hastanelerimizin MAL ve HİZMET ALIMLARININ 2003 yılı ve 2004 yılının altı aylık dönemlerini inceletmeleri, MAL ve HİZMET ALIMLARINDA yapılanların, olumlu ve olumsuzlukların tespiti ile bundan sonra yapılabilecek uygulamaların hatasız yapılmasının sağlanması gerekmektedir. Hastanelerde, Hastaların tedavisi için, günün şartlarına göre sistemler ve tedavi usulleri geliştirmekle meşgul olmaları gereken bazı görevlilerin, PARA nın yaldızlı-parıltılı-albenili görünüşüne kapılarak, görevlerini ihmal etmeleri, kendilerinin ve hastaların psikolojisini bozmaktadır.

Hastanelerde her türlü MAL ve HİZMET ALIMLARINDA, Halkın her an görebileceği bir yerde İLAN TAHTASI yapılması, SATINALMA ŞARTNAMELERİNİN ve İhale sonrası durumun ilan edilmesi gerekmektedir.

Sayın Etkili ve Yetkililerimiz; gözünü para hırsı kaplamış, tüm değerlerini para için terk etmiş, PARA HASTALIĞINA yakalanmış, zavallıları bu hastalıktan kurtaralım, Hastanelerimize verdikleri zararları önleyelim.

Huzurlu-sağlıklı-mutlu bir toplum için el ele verelim, yapılması gerekenleri yapalım, birbirimizi dövmekten-sövmekten-soymaktan vazgeçelim iyiye-güzele-mutluluğa uygun adım yürüyelim.

Saygılarımla

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com