- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

HAVA KİRLİLİĞİ ve KARABÜK

Hava kirliliği nedir?

Havayı kirletenler nelerdir?

Hava Kalitesinin anlamı nedir?

İnsanların, canlıların, doğmaları-büyümeleri-sıhhatli bir şekilde yaşamaları için gerekli olan hava kalitesine ihtiyaçları vardır.

İlgililerin, HAVA KALİTESİNİ KORUMA YÖNETMELİĞİ’Nİ, çok iyi okumaları ve uygulamaları gerekmektedir.

Karabük Şehrinin ve Bölgesinin HAVA KİRLİLİĞİNİ, buralarda yaşayanlar çok iyi biliyorlar. Bu bölgede yaşayan insanlar, her gün 8 saatten fazla uyudukları halde, her gün yorgun olarak kalkıyorlar-uyanıyorlar. Aynı insanlar, değişik yerlere gittiklerinde bunu çok daha iyi anlıyorlar.

Beyler hava kirliliği dediğimizde, sadece toz-duman-partikül kirliliği değildir.

Öncelikle, havadaki oksijeni tüketen unsurlara bakmamız gerekmektedir. Bölgemizde oksijen tüketen unsurlar nelerdir?

Bildiğimiz ve tükettiğimiz tüm yakıtlar, yanabilmeleri için oksijen harcarlar-tüketirler.

Bölgemizde, öncelikle oksijen tüketen tüketicilerin tespiti ile miktarlarının bilinmesi gerekmektedir.

Kilometre kare başına, oksijen tüketimimiz ne kadardır?

Bölgemizde, Mevsimlere-aylara-günlere ve de saatlere göre, yapılacak olan hava ölçümlerimizin değerlerine bakalım ve HAVA KALİTESİNİ KORUMA yönetmeliğinde belirtilen azami ve asgari değerlerle karşılaştıralım.

İşte o zaman nerede ve nasıl yaşadığımızı görürüz.

İçinde bulunduğumuz yaz aylarının Hava analiz değerlerini kontrol edelim Ondan sonra da, kömür ve kömür kalitesini ele alalım.

Her tür yakıtın yakılmasında en önemli konuların başında, TAM YANMANIN SAĞLANMASI gelmektedir. Tam yanmanın sağlanması için de, yakıcıların gerekli yapı ve donanımda olmaları gerekmektedir.

Katı-sıvı-gaz yakıtların yakılmasında her ne kadar tam yanma sağlanmış olsa da, yakıtın bünyesinde bulunan, kükürt ve benzeri zararlıların açığa çıkması ile en büyük hava kirliliği oluşmaktadır ve tüm canlıların yaşamını etkilemektedir.

HAVA KALİTESİNİ KORUMA YÖNETMELİĞİ gerekli şekilde incelendiğinde ve Bölgemize giren ve kullanılan Sıvı-katı yakıtların analizleri yapıldığında ne tür hataların yapıldığı çok iyi bir şekilde görülecektir.

Bölgemizin nüfus yoğunluğu, nüfus yoğunluğuna göre, hasta ve ölüm oranları yaşama yaşı ortalamamız ve hastalıkların ve ölümlerin sebepleri nelerdir? İlkemizde, İnsan ve Toplum Sağlığı ile ilgili Kuruluşlar, bu kuruluşların kuruluş kanunları ve Yönetmelikleri, uygulatmakla yükümlü oldukları müeyyideler nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa birliği Sağlık Örgütü gibi kuruluşların HAVA KALİTESİNİN KORUNMASI ile ilgili kuralları nelerdir?

Avrupa Birliğine girdiğimizde, konu ile ilgili ne gibi kurallara uyacağız ve uymayanlara ne gibi müeyyideler uygulanacak?

SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR.

Sağlıksız bir insanın ve Toplumun, sağlıklı düşünmesi ne kadar beklenebilir?

Sağlıklı yaşam için, el ele verelim, yapılması gerekenleri yapalım ve de yaptıralım.

Saygılarımla

HİKMET SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com