- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

İLYASLI’DA ORGANİZE HAYVANCILIK BÖLGESİ KURULUYOR

İlyaslı Belediye Başkanı Ali Ertuğrul, belde sınırları içinde yaklaşık 1500 dekar alanda kurulacak organize hayvancılık bölgesinin, yöre hayvancılığında dönüm noktası olacağını dile getirdi. Ertuğrul, “Yıllık toplam net süt gelirini 3,5 milyon Euro, toplam et gelirini ise 1,2 milyon Euro olarak hedefliyoruz” diye konuştu.

 

            Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Aydoğan, İlyaslı Beldesinde kurulacak organize hayvancılık bölgesinin sektörü ve kentin gelişmesine ivme kazandıracağına işaret etti. Aydoğan şöyle dedi “Bu proje çok yerinde bir proje, hem hayvancılığın gelişmesini sağlayacak hem de sağlıklı süt, et verimini artıracaktır. Bağlı sektörler hareketlenecektir. Biz Borsa olarak projeyi ve yapılan çalışmaları destekliyoruz. İlyaslının bu projesi tüm beldelere de örnek olmalı. Borsa olarak bizden beklenen yardımı vermeye hazırız.”

 

-          Karabük bu haberin neresinde?

-          Karabük belediyesi bu haberin neresinde?

-          Karabük Ticaret ve Sanayi Odası bu haberin neresinde?

-          Sivil toplum örgütleri bu haberin neresinde?

-          Karabük’te ne üretiliyor?

-          Karabük’te üretim artışı ne durumda?

-          Karabük’te neler üretilebilir?

-          Karabük’te üretim neden yapılamıyor?

-          Karabük’te ikamet edenler neden ve ne için kamu alım ve hizmet ihalelerine girmiyorlar?

-          Karabük’te yapılan mal ve hizmet alım ihalelerine, Karabük’te ikamet edenler girdiğinde başlarına neler geliyor?

-          Karabük’te gelir dağılımı nasıl?

-          Karabük’te nüfus oranına göre, fert başına düşen gelirden yüzde kaçı tavan, yüzde kaçı tabandan gelir sağlıyor?

 

Bir bölgenin insanlarının refah düzeyini elektrik tüketimi gösterir. Karabük’te, konut elektrik tüketiminde abone başına kaç Kw/saat elektrik tüketiyoruz? Ülke geneli ile mukayese edildiğinde, ne durumda olduğumuz çok iyi bir şekilde görülebilir.

 

Ben Karabük’ü seviyorum, Karabüklüleri seviyorum, Karabüklüyüm diyenleri seviyorum. Karabük için, Karabüklü için, Karabük’te ikamet edenler için, Karabük’te görevini yapmayanları, görevini bilmeyenleri, yapılması gerekenleri yazıyorum. Bu yazdıklarımdan birileri de etkileniyor ve kızıyorlar. “Hikmet Bey; Sen bunları bırak, kendi işine bak, Donkişotluğu bırak, para kazanmaya bak, yan gel yat.” Diyorlar. Hatta “Dost değil, düşman kazanıyorsun.” Diyorlar.

 

Sayın okurlarım, yapılması gerekip de yapılmayanları yazmak, Karabük insanının refah ve mutluluğu için, işsizlere iş, aş için bir şeyler yazmak, yapılan yanlışlıkları anlatmak hala suç mu olacak? Karabük’ü tanımak, tanıtmak, değerlendirilmeyen değerlerimizin değerlendirilmesini anlatmak, birilerinin rahatını mı kaçırıyor? Ne zaman yapılması gerekenleri yapacağız, değerlendirilmesi gerekenleri değerlendireceğiz, işsizimize iş ve aş verebilmek için ne zaman girişimciye takoz olmayı, engeller koymayı bırakacağız, ne zaman tüneli geçip de ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri göreceğiz. Karabüklüler birbirlerine “Tüneli geç de kurtul” diyorlar. Karabük’ü tanıyalım,

 

Karabük’ü tanıyalım, bilmediklerimizi öğrenelim, yapılması gerekenleri yapalım, geleceğe umut ile bakalım, Karabük Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nu (4 K) kuralım. Yarın çok geç olabilir, bugünden yapılması gerekenlerin yapılmasına başlayalım. Selamlarımı saygılarımı sunarım.

 

                                                                                              Hikmet SİVRİ

                                                                                              Makine Mühendisi

                                                                                              03 Mayıs 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com