- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

İŞYERLERİNDE İŞ KAZALARINA KARŞI ALINACAK TIBBİ TEDBİRLER SOSYAL GÜVENLİK VE İŞ HUKUKU

4857 sayılı İş Kanunu’nun 81.maddesine göre, devamlı olarak en az elli işçi çalıştıran işverenler, SSK’nca sağlanan tedavi hizmetleri dışında kalan, işçilerin sağlık durumunun ve alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin sağlanması, ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık hizmetlerini yürütmek üzere işyerlerindeki işçi sayısına ve işin tehlike derecesine göre bir veya daha fazla işyeri hekimi çalıştırmak ve bir işyeri sağlık birimi oluşturmakla yükümlüdür.

 

            Bu tesisler ve levazım, kişisel ilk yardım ve ilk müdahale odalarını veya ilk yardım istasyonlarını kapsar. Kişisel ilk yardım paketleri, kazaya uğrayanın ilk yardımcı gelinceye veya bir sağlık tesisine gönderinceye kadar, kendi kendine gerekli pansumanı yapacak veya ağrısını giderecek nitelikte malzeme ve ilaçlarla donatılacaktır. Kişisel ilk yardım paketleri, maden, tünel, yeraltı karayolları, demir yolları, işçileri gibi kaza ihtimali çok olan, dağınık ve bireysel çalışmayı gerektiren işyerlerindeki işçilere verilecektir. Bu paketler küçük ve kullanışlı malzeme ve ilaçları dış etkilere karşı koruyacak plastik veya ambalajlı olacaktır. Kişisel ilk yardım paketi, çalışmayı önlemeyecek ve düşmeyecek şekilde, iş elbisesi cebine konacak veya uygun bir yerine bağlanacaktır. Kişisel ilk yardım paketinin, gerektiğinde nasıl ve ne şekilde kullanılacağı, ilgililere öğretilecek, buna ait yazılı bir yönerge paket içine konulacaktır.

 

            Evlerimizde, işyerlerimizde, özel otomobillerimizde ilk yardım dolabı, çantası bulundurulması, bireylerin doğabilecek sağlık problemlerin azalmasına hatta telafisi mümkün olmayan olasılıklardan kurtulmasını sağlayacaktır.

 

            Tüm kara, deniz, hava yolları vasıtalarında, toplu taşımacılıkta, insanların yoğun olarak bulunduğu mahallerde, karayolları boyunca akaryakıt hizmeti veren akaryakıt istasyonlarında, büyük alışveriş merkezlerinde, insan yoğunluğuna göre sağlık istasyonları, sağlık merkezleri, ilk yardım üniteleri, sağlık dolapları vb. sistemlerin olması, yapılması, bulundurulması, insan sağlığı ve güvenliği açısından zorunludur.

 

            İlk yardımı ve önemini öğrenelim. İlk yardım malzemelerimizi, bulunduğumuz her mahalde bulunduralım. Kaza olmadan alınması gereken tedbirlerimizi alalım. Sağlıklı yaşam için, sağlıklı yaşama kurallarını öğrenelim, öğretelim. İlk yardıma önem verelim. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          14 Ekim 2004


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com