- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK – SAFRANBOLU KARAYOLU

Bölgemizdeki yapılaşma, ilgili yasaların neresinde yer alıyor? Karabük – Safranbolu karayolu kenarındaki yapılaşmalar ve bu bölgenin şehir içi konumuna gelmesi, gelecek günlerde yaşanılacak sıkıntıların önlenmesi gerekmez mi? Karayolu kenarında, yan yolların apılması bir zaruret ve zorunluluk değil midir? Karabük – Safranbolu yolunun kenarlarında yaya yolu yapılması gerekmez mi? İnsanlar yalnızca vasıtalarla mı gidip geleceklerdir? Karabük ve Safranbolu’nun Nazım İmar Planı var mıdır? Ne zaman yapılmıştır? Yeni yapılanmalarda, mevcut nazım İmar Planı uygulamasına uyulmakta mıdır?

 

            Şehirleşmede, sağlıklı ve sıhhatli yaşamanın yolu ve sistemi, şehir planlamasından, nazım imar palanının hazırlanmasından ve uygulanmasından geçmektedir. Şehirlerin yapılaşmasında, cadde ve sokakların yapımı da, eğitim, öğretim kurumlarının, sağlık kuruluşlarının, iş yerlerinin, sosyal tesislerin, konutların yerleştirilmesinde, öncelikle, olmazsa olmaz olarak kabul edilen kurallara azami dikkati göstermemiz gerekmektedir. Ben yaptım oldu zihniyetiyle, bu güne kadar yapılanların, ne denli telafisi mümkün olmayan engeller çıkardığını, şehirlerimizin mazılarında yaşanılamaz denilecek sıkıntılara yol açtığını görmekteyiz.

 

Safranbolu’da Kıranköy – Bağlar arasındaki Sadri Artunç caddesinin ilk yapılışında “Bu kadar büyük oyla ne gerek var” deniliyordu ama bugün ihtiyaca cevap veremeyecek duruma geldi. İstanbul’da Vatan Caddesi, Ankara’da Atatürk Bulvarı örnek gösterilebilir.

 

            Çarpık yapılanma olarak da, Ankara’da Hacettepe Hastanesi, İbn-i Sina Hastanesi, Numune Hastanesi, yüksek İhtisas Hastanesi, Ankara Hastanesi gibi sağlık kuruluşlarının bir yerde toplanması ve bu gün çekilen çileler.

 

            Karabük – Safranbolu karayolu güzergâhında hızlı bir yapılanma yaşanmaktadır. Bugün yarın ve gelecekte, şu anki yapılanmalar ileride telafisi mümkün olmayan sıkıntıları beraberinde getirecektir.

 

            Yapılması gerekenlerin yapılmaması durumunda, yakın gelecekte, Ben yazmıştım bunarlı diyeceğim, sizlerde, Hikmet Bey sen çok haklıymışsın diyeceksiniz ama iş işten geçmiş olacak, insanlarınız ömür boyu, bizim yaptıklarımız hatalı yapılaşmanın çilesini çekeceklerdir.

 

            Makam arabalarımızdan inelim, tepelere çıkalım, Karabük’ü Safranbolu’yu seyredelim, çarpık kentleşmemize ve yapılanmalarımıza bir an önce son verelim, bakalım, görelim, öğrenelim, yapılması gerekenleri yapalım, yanlışlıklardan dönelim, yapılması gerekenleri, bu günün yarının ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerçekleştirelim.

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          12 Nisan 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com