- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK BELEDİYE HALK KONSERİ, TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN İŞSİZ KALAN GENÇLERİ, “DEPRESYONDAYIM” DEDİ

01 Eylül Perşembe günü, Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda, Karabük Belediyesince düzenlenen halk konseri, eğlencesi bu güne kadar görülmemiş bir katılımla, coşkuyla yapıldı. Tertip komitesi dâhil, hiç kimsenin tahmin edemediği ve bu güne kadar yapılanların birkaç kat üstünde katılımın olduğu, stadyumun içinin ve dışının hınca hınç dolduğu bu konser ve eğlence; Bizlere ve ilgililere bir şeyler söylüyor. Tertip komitesi, katılımın çokluğundan memnun ve bizim başarımız diyor. Bir grup yetkili de, stadyumun çimlerinin ve alt yapısının çöktüğünden bahsediyor.

 

            Peki, bu güne kadar yapılan, düzenlenen, eğlence, kutlama, festival vb.lerine neden ve ne için gerekli katılım olmadı? Beyler; konuya Sosyolojik açıdan bakmak, toplum psikolojisini bilmekle, bu katılımın gerçeklerini görebiliriz. Tekstil sektöründe çalışan ve sayıları 2500-3000 kişinin olduğu belirtilen işsiz kalan gençlerin, delikanlıların, işsiz kalmanın verdiği bunalımın giderilmesi, tepkisi olarak görülmelidir. Karabük Gençliği, günümüzde pek de görülmeyen, takdire şayan bir terbiye içerisinde, örnek bir toplu eğlence katılımı sergilemişlerdir. Tüm gençlerimizi buradan tebrik ederim.

 

Koruma ve kollamanın yapılmadığı, yeterli önlemlerin ve tedbirlerin alınmadığı bir organizasyonda, bu kadar büyük bir kalabalığın, stadyumun sahasına alınmaması ve çok ufak bir olumsuz hareket, çok büyük olayların hatta facianın olmasını sağlayabilirdi. Burada gençlerimizin sağduyulu davranmaları ve takdire şayan terbiyeleri, tüm olumsuzlukları bertaraf etmiştir. Bu eğlence katılım, Karabük’ün etkili ve yetkililerine ve halkın önünde gidenlerine, sivil toplum örgütlerine çok şeyler söylüyor. Karabük’ün işsizleri, tekstil sektörünün işsiz kalan gençleri, büyük bir depresyon içindeler.

 

Karabük’ün işsiz gençlerinin içinde bulunduğu durumu, ortamı görecek göz, duyacak kulak, düşünecek kafa lazım. Yağmur yağmadan selin, kıvılcım çakmadan yangının, yer sarsılmadan depremin meydana getireceği tahribatı, yıkımı hesap edelim, yapılması gerekenleri yapalım, alınması gereken tedbirleri alalım.

 

Halk konserinin tertip komitesi, katılımın çokluğundan dolayı başarı sevincini haykırmasın, stadyumun çimlerinin tahribatına hiç kimse üzülmesin, Tüm Karabüklüler, olaysız, coşkulu bir şeklide gerçekleşen bu toplu eğlencenin, eğlenenlerin, terbiyeli, ahlaklı, örnek gösterilebilecek toplu eğlenmesinde mutlu olsunlar, Karabük gençliği ile kıvanç duysunlar.

 

Karabük’ün, sessiz, durgun, suskun, küskün gençlerinin, duygu ve düşüncelerine kulak verelim. Bu günün, yarının ve geleceğimizin, istikbalimizin güvencesi gençlerimize yapmakla mükellef olduğumuz görevleri yapalım. İşsizlerimize iş, aş temin edelim, huzurlu, mutlu ve umutlu yatalım, yarınlarımıza güvenle bakalım.

 

Makamı, mevkisi, parası, serveti olanlar, yan gelip yatanlar, kendi çalıp kendi oynayanlar, çalıp çırpanlar, bu günler böyle gitmez, hayat huzurlu bitmez, bakalım, görelim, yapmamız gerekenleri yapalım, geleceğe umutla bakalım, huzur bulalım, huzur verelim. Saygılarımla

 

                                                                                              Hikmet SİVRİ

                                                                                              Makine Mühendisi

                                                                                              02 Eylül 2004


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com