- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK BELEDİYESİNİN SU ZAMMI OLDU MU?

Karabük Belediyesi, içme ve kullanma su maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle SUYA ZAM YAPTI...

Yaz aylarında su kullanımının artacağı ve mevcut su şebeke ve sistemlerinin yetersiz olacağı düşüncesi ile su kullanımında, Bahçe ve benzeri yerlerde su kullanımını yasakladı. Peki, YÜZDE KIRKYEDİ oranındaki SU KAÇAĞI ne oldu?

Belediye üreticidir ve satıcıdır. Halk Tüketicidir.

İçinde bulunduğumuz yıllar, Tüketicinin kral olduğu zamandır. Günümüzde her tür üretimin yapılması çok kolaylaştı, mesele olan satabilmektir.

Bu çağda, içinde bulunduğumuz bu zamanda, Vatandaşa-Su abonesine, bahçeni meyveni-çiçeğini sulama, arabanı-kilimini, halını yıkama denilemez. Vatandaş parasını kuzu kuzu veriyor mu? O zaman üretici ve satıcı olarak Sen de Halkın harcadığı kadar suyu çıkartacaksın ve tüketicinin alımına sunacaksın.

1994 yılında, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı'na Bağımsız olarak aday olmuştum. O dönemde İstanbul'un musluklarından TISSS diye hava geliyordu ve su saatleri fırıl fırıl dönüyordu...

1994 Yerel Seçimlerinde, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı'na Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçildi ve 4 yılda beş tane baraj yaparak susuzluğa son verdi. Şimdi isteyen istediği kadar su kullanabiliyor, hatta o günlerde çekilen su sıkıntıları şimdi tarih gibi unutuldu.

Karabük, Ülkemizin su bakımından en şanslı olduğu illerimizden birisidir. Neresine bir kuyu açsanız su çıkar, hatta tepelerden bile su çıkar Örnek verecek olur isek, Kayabaşı mahallesinin üstünden, Yeşil mahallenin üstünden kendiliğinden çıkan sularımız vardır.

Karabük Belediyesi su işini yapamıyorsa, özel sektöre devretmelidir. Özel sektör işini bilir, isteyene, istediğinden fazlası ile su verir. Çünkü işin ucunda para var-kâr var. Su probleminin en iyi çözüm şekli? Ben,1977 yılında Karabük Belediye Başkanlığı’na aday olduğumda, yapabileceğim konuları başlıklar halinde bir bildiri ile belirtmiştim. Bu bildiride belirttiklerimden birisi de Karabük'e iki su şebekesi idi.

İÇME SUYU ŞEBEKESİ = Çok kaliteli ve İçmeye yönelik ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasitede.

KULLANMA SUYU ŞEBEKESİ = Sanayinin-Özel ve tüzel kullanımlar için ve bağ-bahçe-meyve-sebze dahil kullanım amaçlı ucuz su.

Şimdi Karabük Belediyesi'nin önünde bir fırsat var. Muhtemelen 2005 yılında Karabük'e doğalgaz gelecek, caddeler-sokaklar tekrar kazılacak. Bu çalışmalarla birlikte, İki su şebekesinin yapımı gerçekleştirilebilir.

Tahminen 1967 yılında Karabük, Yeşil mahalle, Belediye Sosyal Tesislerinin üst tarafında bir heyelan olmuş ve zemin kayması meydana gelmişti. Alman uzmanların o günlerde yaptıkları araştırmalar ve tetkikler neticesinde, Zeminde Kızılırmak büyüklüğünde bir nehrin geçtiği belirtilmiş ti. Söz konusu tetkik ve incelemelerin ele alınması ile artezyen olarak çıkacak su, Bölgemizin-Şehrimizin bedava ve bol suya kavuşması demektir.

Bölgemizi tanıyalım, imkânlarından faydalanalım, değerlendirilmeyen değerlerimizi değerlendirelim, asrın icaplarına göre gelir ve yaşama şartlarına kavuşalım.

İlgililerin, etkili ve yetkililerin bilgilerine ve ilgilerine sıınarım0 Saygılarımla

HİKMET SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com