- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK EKONOMİSİ ve İSTİHDAM

Karabük'ün ekonomik ve sosyal durumu ne âlemde? Karabük’te, ne kadar okumuş ve okumamış işsizimiz var?

Karabük’te, müteşebbis olabilecekler neleri biliyorlar, neleri bekliyorlar?

Ülkemizin, Avrupa Birliğine girme çalışmaları ile ilgili olarak çıkartılan yasalar ve müteşebbislere verilen hibe ve faizsiz krediler ile ilgili çalışmalardan Karabüklü müteşebbislerimizin ve İş Adamlarımızın ne kadar haberleri var?

Karabük'te istihdamın sağlanması, yeni imalat ve üretim konularının devreye girmesi için neler yapılabilir?

Sivil Toplum Örgütlerimizin konu ile ilgili çalışmaları var mı? Karabük'te bir yılda, kaç TRİLYON LİRALIK MAL ve HİZMET ALIMI yapılıyor Karabük'te mal ve hizmet alımı yapan Kurum ve Kuruluşlar, kimlerden ve nasıl alım yapıyorlar?

Karabük'ün parası nasıl Karabük dışına transfer oluyor?

Karabük'te ikamet edenler, neden ve ne için, mal ve hizmet ihalelerine girmiyorlar?

Karabük'te alımı yapılan YÜZLERCE TRİLYON LİRALIK mal ve hizmet alım kalemleri nelerdir?

Karabük'te alımı yapılan mal ve hizmetlerin ne kadarı, Karabük’te yapılabilir?

Karabük'te alımı yapılan MAL ve HİZMETLER Karabük'te ikamet edenlerden alındığında, Karabük’te ne tür sektörlerin kurulmasına sebep olabilir? Karabük'te mal ve hizmet alımı yapan yapanlar, Karabük’te ikamet edenleri tercih etmemelerinin sebepleri, sadece kanuni zorunluluklar mıdır? Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yapılan mal ve hizmet alımı ihalelerinde, bölgesel girişimci teşvikleri ve uygulamaları nasıl yapılıyor? Oylarımız ile Vekâletnamelerinizi verdiğimiz Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanlarımız, Sayın Sivil Toplum Örgütlerimizin Yöneticileri, Karabük’ün ekonomik ve sosyal olarak geri gitmesine dur diyebilmek, yeni istihdamlar oluşmasını sağlamak, ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanabilmesi ve dünyanın içinde bulunduğu yaşantı seviyesinin yakalanması, Avrupa Birliği standartlarına ulaşmamız için yukarıda özet olarak belirttiğim ve pek de yatırım gerekmeyecek bir şekilde istihdamının sağlanması için sorularıma cevapların verilmesi gerekmektedir. Olmazsa olmazların arkasına sığınarak, bazı kanuni zorunlulukları ileri sürerek, Karabük’ün ve Bölgemizin, ekonomik ve sosyal olarak geri kalmasında emeği olanların kulaklarının çekilmesi ve de yapılması gerekenlerin bir an önce yapılması gerekmektedir.

Problemi bilenlerin, etkili ve yetkililerin, etkilerini ve yetkilerini bir an önce kullanmaları gerekmektedir.

Bir örnek olarak belirtmek gerekirse, Karabük Bölgesinde bulunan Sağlık kuruluşlarının ve hastanelerin, İl Müdürlüklerinin bir yılda yaptıkları MAL ve HİZMET alımlarına bakalım-inceleyelim, Bölgenin ekonomik yapılanması için görülmesi gerekenleri görelim.

Bölgemizde alımı yapılan MAL ve HİZMET İHALELERİNİN kalem kalem envanterini çıkartalım, Karabük’te ikamet edenlerin, bu alım kalemlerinden neleri yapabileceklerini ve ne gibi malları satabileceklerini ve de Karabük ekonomisine ne kadar katkı sağlanacağını hesaplayalım.

Velhasıl kelam, bakalım-görelim-yapılması gerekenleri bir an önce yapalım yaptıralım, Karabük ekonomisinin önünde bulunan takozları kaldıralım, Ekonomik ve Sosyal olarak kalkınmanın yollarına bakalım.

Saygılarımla

HİKMET SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com