- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK EMITT 2005 FUARINA KATILIYOR ANADOLU KAPILARI DÜNYAYA AÇILIYOR

Türkiye’nin 51 ili, İstanbul EMITT Fuarında 45 ülkeyle buluşacak. EMITT 2005’e rekor katılım.

 

            Turizm dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan EMITT 2005 Fuarı, 24 Şubat Perşembe günü, 45 ülkeden 1200 katılımcıyla açılıyor. 24–27 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek EMITT’e paralel olarak yan salonlarda da HOTEO-Otel Lokanta Ekipmanları Fuarı ve 2.Uluslararası Mutfak günleri de kapılarını açacak.

 

            Türkiye Otelciler birliği, Turizm Yatırımcıları Derneği ve Ekin Fuarcılık işbirliği, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yollarının desteğiyle TÜYAP Beylikdüzü’nde 9.kez turizm profesyonellerini buluşturacak olan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslar arası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarını 200.000 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

 

            Hindistan, Endonezya, Malezya, Seychelles, Tayland, Dubai, Mısır, Sharjah, Tunus, Fas, Libya, İspanya, Yunanistan (Kavala, Halkidiki, Selanik Xantihi, Drama, doğu Makedonya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Sırbistan, Güney Afrika, Küba, KKTC, Azerbaycan, Ukrayna (Kırım) ve Lübnan, bakanlık ve turizm ofisler altında katılan ülkeler arasında yer alırken bölgesel turizm ofisleri ya da seyahat acenteleri tur operatörleri ve otelleriyle temsil edilen ülkeler ise Almanya, Ukrayna, Rusya, Nepal, Çin, Güney Kore, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Suriye, İran, İsrail, Ürdün, Bangladeş, Polonya’dan oluşuyor.

 

            Fuara Türkiye’den de 300’den fazla otel, yaklaşık 2000 otelin üye olduğu dernekler, 55 tur operatörü ve seyahat acentesi, havayolu şirketleri, rent a car, turizm taşımacılığı, yat, turizm teknolojisi şirketleri katılıyor.

 

            Proje Sunacak İller = Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bartın, Batman, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizle, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Yalova, Zonguldak.

 

            TÜROB Başkanı Barut; Dış turizm tamam sıra iç pazarda…

 

            Turizm Otelciler Birliği Başkanı Ahmet Barut, “Yabancı ziyaretçilerden yılda 15 milyar dolar gelir elde edilen turizmin 7 milyar dolarlık iç pazarını da harekete geçirmek için kampanya başlatıyoruz.” Dedi. Yeni kampanyayı EMITT’te açıklayarak uygulamaya başlayacaklarını belirten Barut, şu bilgileri verdi. “Kampanya ile bir yandan otellerimiz yerli müşteriye ayırdıkları kontenjanı artırırken, bir yandan da yurttaşları tatile özendirmek için, Avrupa’da olduğu gibi “Erken rezervasyona indirim” sistemini başlatıyoruz. Yabancıların kişi başına harcaması ortalama 705 $ iken, Türkler kişi başına harcamasının 1230 $ olması da, Türkiye’yi turist çekmek isteyen ülkeler için cazip Pazar haline getiriyor.

 

            Dumansız sanayi olarak adlandırılan Turizmin önemi her geçen gün artmaktadır. Karabük il ve ilçeleri olarak, kamu ve özel sektör kuruluşları olarak turizm konusuna önemine binaen tüm gücümüzü ve imkânlarımızı zorlayarak destek olmak, konu ile ilgili yatırımlarımızı yapak, bölgemizi çok iyi tanımak ve tanıtmak, bölgemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasını sağlayacaktır. İlgililerin, etkili ve yetkililerin bilgilerine sunarım. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          23 Şubat 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com