- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODA YÖNETİMİ NELERİ YAPABİLİR
  1. Karabük Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nu (4K) kurabilir.
  2. İnsan kaynaklarını tespiti ve eğitimi merkezini kurabilir.
  3. Avrupa birliği finans desteği ile danışmanlık hizmetleri verebilir.
  4. İş geliştirme merkezi kurabilir.
  5. Üyelerinin, halen yapmakta oldukları ve yapabilecekleri, imalat, üretim, alım, satım konularını tespit ederek, ihtiyaç sahipleri ile irtibatlarını sağlayabilir.
  6. Şehrimizde ve bölgemizde yapılan, mal ve hizmet alım ihalelerinin, üyeler tarafından alınması, yapılması için, ihale konusunda faaliyet gösteren üyelerin ortak girişimlerinin sağlanması, lüzumu halinde şirket kurulmasının organizasyonunu yapabilir.
  7. Şehrimizde, bölgemizde, ülkemizde ve dünyada olan ve gelişen, ekonomik, sinai, sosyal gelişmelerin takibinin üyelerce yapılabileceği Bilgi Edinme Merkezi’ni (BEM) kurabilir.
  8. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılarak, üyelerinin yeni iş edinmelerini sağlayabilir.
  9. Yurt içi ve yurt dışı ihtisas fuarlarını takip ederek, üyelerinin isteği doğrultusunda geziler düzenleyebilir.
  10. İmalat ve üretimle iştigal eden üyelerinin faydalanacağı, Avrupa Birliği fonlarından finanse ile ortak kullanım atölye, iş merkezi kurabilir.
  11. Üretim, imalat ve pazarlama kooperatifi kurarak, bölge ekonomisinin canlanması, üyelerin rekabet edebilme imkanlarının artırılması, işsizlerimize iş ve istihdam sağlanması temin edilebilir.
  12. Şehrimizin ve bölgemizin, yer altı ve yerüstü doğal kaynaklarının değerlendirilebilmesi, ekonomiye kazandırılması, yeni iş imkanlarının sağlanması için, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış oldukları tespit ve raporları toplayarak, üyelerin bilgilerine sunabilir. Yapılabilirliği olan doğal kaynakların işletilmesi için şirket ve şirketler kurabilir.
  13. Bölgemizdeki iş kollarının, üretim kalitelerinin artırılması, rekabet güçlerinin yükseltilmesi, yeni imalat ve üretim kalemlerinin yapılabilmesi, atık maddelerin değerlendirilmesi için üniversitelerle temasa geçmek, bölgesel ihtiyaçların teknolojik araştırılması için “Tezler” sunmak, Tübitak gibi kuruluşların, üyeleri ilgilendiren faaliyetlerinden faydalanmalarını temin edebilir.
  14. Üyelerin ve yöre halkının küçük birikimlerini ve iş gücünün değerlendirilebileceği bir veya birkaç üretim konusu belirlenerek, tesis, fabrika kuruluşunun önderliğini yapabilir.
  15. Bölgede, tarih turizmi, sağlık turizmi, sportif turizm gibi yatırım konularını belirleyerek, müteşebbisleri bilgilendirebilir.
  16. İGEME, İhracatı geliştirme merkezi, bültenlerini takip ederek, üyelerinin bilgilerine sunarak, ithalat ve ihracat imkanlarını sağlayabilir.
  17. Karabük’te yapılmış ve yapılmakta olan iş yerlerinin, değerlendirilmesi, yeni iş kollarının kurulabilmesi için organizasyonlar yapabilir.
  18. Bölgesel ve konu bazlı teşvikleri inceleyerek, üyelerin ve bölge iş adamlarının faydalanma koşullarının tespitini yaparak, fizibiliteler hazırlayabilir.
  19. Üyelerinin konut edinmesini temin için yapı kooperatifi kurabilir.
  20. Yeni Yerel Yönetimler Yasası’nın öngördüğü çalışmalarda ve nazım İmar Planının hazırlanmasında, üyelerinin de mutabakatını alarak, üyelerinin ve bölgenin menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapabilir.
  21. Üyelerinin, kamu kurum ve kuruluşları ile olan ihtilaflarının giderilmesi, bazı konularda üyelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için davalar açabilir, hakem, arabuluculuk  yapabilir.
  22. Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının, bölgenin ekonomisini kalkındıracak yatırımlar yapması için girişimlerde bulunabilir.
  23. İmalat, üretim yapan üyelerin, ihtiyaç duydukları, mal, hizmet, bilgi temininde yardımcı olabilir.
  24. Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin gören gözü, işiten kulağı, iş yapan maharetli elleri, koşan ayakları, düşünen beyni, konuşan dilidir.

 

Saygılarımla

 

                                                                                                    Hikmet SİVRİ

                                                                                                    Makine Mühendisi

                                                                                                    09 Mart 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com