- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI

Ticaret ve Sanayi Odaları = meslek hizmetleri görmek, meslek ahlak ve dayanışmasını korumak, ticaret ve sanayinin genel menfaatlerine uygun surette gelişmesine çalışmak ve bu amaçlarla verilecek işleri yapmak üzere kurulan tüzel kişiliğe haiz ve mesleki teşekkül mahiyetinde kamu kurumudur.

 

            Ticaret ve Sanayi Odaları, Sanayi Odaları ve ticaret Borsaları Birliği = Odalar ve borsalar arasında kanunda yazılı esaslara gire oda ve borsaların tekâmül ve inkişafını sağlamak ve kanunda yazılı görevleri yapmak amacıyla kurulan tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu.

 

            Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Meslek Komitesi Üyeleri ve meclis Üyeleri asil ve yedeklerinin seçimleri 17 Mart 2005 Perşembe günü 09.00–17.00 saatleri arasında ticaret ve sanayi Odası toplantı salonunda yapılacaktır.

 

a)      Oda yönetim kurulu başkanı,

b)      Oda yönetim kurulu asil ve yedek

c)      Disiplin kurulu asil ve yedek

d)     Birlik genel kurul asil ve yedek

 

Üyelerinin seçimleri 22.03.2005 Salı günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılacak.

 

            Ekonomik ve sosyal olarak kalkınan bölgelerde ve illerde, ekonominin önderliğini, lokomotif görevini, Ticaret ve Sanayi Odaları yapmaktadır. Bölgenin ekonomik yapısı, İnsan kaynakları, doğal yapısı ve varlıkları, yörenin yeraltı ve yer üstü varlıkları, coğrafi ve çevresel ekonomik etkileşimi, yurt içi ve yurt dışı arz, talep durumları, hükümetlerin ekonomik ve sosyal konularda aldığı kararlar doğrultusunda ve bağlı olduğu kanun, yönetmelikler çerçevesinde üyelerini yönlendirmek, ekonomik ve sosyal olarak gelişmelerini sağlamak, Ticaret ve Sanayi Odalarının asıl görevleridir.

 

            Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının bu güne kadar yaptıkları ve yapmadıklarını, kuruluş gayesinde belirtilenleri ve yapması gerekenleri, Ekonomik ve sosyal olarak kalkınan bölgelerdeki ticaret ve sanayi Odalarının yaptıklarının mukayesesini, Karabük Ticaret ve sanayi Odasına kayıtlı üyelerin düşünmeleri ve yapmaları gerekmektedir.

 

            Karabük TSO Sayın Üyeleri; Karabük’ün ekonomik ve sosyal durumunu, her geçen gün ekonomide yaşanılan daralmayı, her geçen gün gerileyen gelirlerinizi, bölgemizde yaşanılan göç olgusunu, işsizliğin her geçen gün artışını görmeniz gerekmektedir. Bu saydıklarıma, Avrupa Birliğine girme uyum yasalarının uygulanmasının getireceklerini de eklediğimizde, bu güne kadar alışık olduklarımızı yapamama durumlarını da eklediğimizde, önümüzdeki günlerin neler getirebileceğini kestirmek pek de zor olmasa gerek.

 

            Karabük TSO üyelerinin 17 Mart 2005 tarihinde yapılacak olan seçimlere azami ilgiyi göstermeleri acilen ve ivedilikle çok büyük bir önem arz etmektedir. Bölgemizin ekonomik ve sosyal sıkıntılardan kurtulması, ekonomik e sosyal kalkınmamızın sağlanması, içinde bulunduğumuz yüz yılın şartlarına ve gereklerine özgü, ticaret ve sanayimizin yapılanabilmesinin lokomotifini TSO yönetimi yapacaktır ve de yapmak zorundadır.

 

            Karabük’te bulunan tüm sivil toplum örgütlerinin, bilhassa TSO üyelerinin 17 Mart 2005 Perşembe günü yapılacak olan seçimlerle ilgilenmeleri, bölgemizin ve şehrimizin ekonomik ve sosyal olarak kalkınması, geri kalmışlıktan kurtulması, işsizimize iş ve aş temini için çalışacak, vizyon sahibi olanların seçilmesi için tüm gayretlerin gösterilmesi gerekmektedir.

 

            Bölgemiz ve Karabük bu güne kadar adama göre iş prensibini kullanarak bu günlere gelmiştir. Bu yanlışa dur demek, işe göre adam seçmek, dünü bu günü ve yarınları düşünmek gerekmektedir.

 

            Bir bölge için TSO yönetiminin ve yöneticilerinin önemini anlayalım. Benim, Senin adamım prensibini bırakalım ve de bölgemizin problemlerini bilen, ülkemizin ekonomik ve sosyal durumunu gören, Avrupa Birliğine girme sürecinde yapılması gerekenlere vakıf yöneticileri bulalım, çıkaralım, seçelim.

 

            Bu güne kadar, demokratik kitle örgütlerinin, sivil toplum örgütlerinin seçimlerinde yaptığımız hatalara düşmeyelim. Karabük TSO üyelerinin, sivil toplum örgüt yöneticilerinin, etkili ve yetkililerin bilgilerine sunarım. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          01 Mart 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com