- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ÜLKEMİZİN VE BÖLGEMİZİN GÜNDEMİ TİCARET VE SANAYİ ODALARI, BORSALARI SEÇİMİ

Ülkemizde Ticaret ve Sanayi Odaları, Borsaları, öteden beri ekonomide olduğu kadar siyasette de etkin oldular. Sadece iş dünyasının sorunlarını dile getirecek, savunacak isimleri destekleyerek Meclis’e temsilci gönderme anlamında değil, doğrudan doğruya siyasetin en önemli kadro kaynaklarından biri oldular. Birçok Oda başkanı, yöneticisi siyasete atıldı. Bu kuruluşların çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) birçok siyasetçi bakan çıktı. Örneğin Necmettin Erbakan, TOBB Başkanlığından sonra uzun yıllar parti liderliği yaptı. Yalım Erez, Ersin Faralyalı, Feridun Yazar bakanlık yaptık. Halen de bir eski TOBB Başkanı Ali Coşkun, bakanlık koltuğunda oturuyor. Zaman zaman, işadamları siyasete karışmamalı gibi görüşler savunulsa da işadamları hiçbir zaman siyasetin dışında olmalıdırlar. Fakat işadamlarının siyaset ilgisine paralel olarak siyasiler de bu örgütlerde etkinlik arayışından hiçbir zaman geri kalmadı. Muhalefet veya iktidar, bütün partiler odalarda, borsalarda, etkin olmak istediler. Bu olay, oda seçim dönemlerinde bütün şiddetiyle ortaya çıktı. Şu sıralar odalarda yeni bir seçim dönemi yaşanıyor. DYP. Genel Merkez kaynaklı bir yazı ile taraflarını seçimlerde etkin olmaya çağırdı. Hükümetin de TOBB’u ele geçirmeye dönük arayışlar içinde olduğu iddia edildi. Bazı illerde ‘Başkanlık Senin, Delege Benim’ gibi pazarlıklar yapıldığı belirtildi. 363 odada seçimler bu ay içinde bitecek. Şu ana kadar 100 civarında odada seçimler yapıldı. Büyük çoğunluğunda eski başkanlar koltuklarını korudu. Dikkatler hükümete yakın iş adamlarının yüklendiği İTO ve TOBB seçimleri üzerinde.

 

-          Karabük bu haberin neresinde?

-          Ticaret ve Sanayi Odası nedir ve ne yapar? Ne yapmakla mükelleftir?

-          Ticaret ve sanayi Odaları’nın kuruluş kanunu (5174 sayılı Türkiye odalar Borsalar ve Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu) ‘nda belirtilenler ve yapmakla yükümlü oldukları görevler nelerdir?

-          Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, kuruluşundan bu güne kadar ilgili kanunda belirtilen görevlerinden hangisini yapmıştır? Üyelerine ne gibi hizmetleri vermiştir?

-          17 Mart 2005 Perşembe günü yapılacak olan, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri seçimlerine aday olanlar, temsil edecekleri üyelerin mesleki ve ticari ne gibi konularda hizmet verebilecekler?

-          Ekonomik ve Sosyal olarak kalkınmış bölgelerde, Ticaret ve Sanayi Odaları Yöneticileri, bölgesel kalkınma için neler yapmışlardır?

-          Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri, kuruluşundan bu güne kadar yapmaları gerekenler ve yapmadıkları nelerdir?

-          Ekonomik ve Sosyal olarak geri kalmış ve geri vitese takmış vasıta gibi sürekli geri giden, işsizliğin hat safhaya ulaştığı kentimizde ticaret ve sanayi odası seçimlerine aday olanların, göreve geldiklerinde ne gibi hizmetleri yapacaklarını, yerel basın yayın organları vasıtası ile ticaret ve sanayi odası üyelerine ve Karabüklülere açıklamaları gerekmektedir.

-          Karabük için, ticaret ve sanayi odası seçimleri ve seçileceklerin yapabilecekleri çok büyük bir önem arz etmektedir.

-          Sayın Karabüklüler, tüm işimizi gücümüzü bırakarak, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine odaklanalım, Karabük’ün ekonomik ve sosyal olarak kalkınması için özveride bulunabilecek, yetenekli kabiliyetli yöneticilerin iş başına gelmesi, seçilmesi için özveride bulunalım.

 

Saygılarımla

 

                                                                                              Hikmet SİVRİ

                                                                                              Makine Mühendisi

                                                                                              06 Mart 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com