- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

YAPILANLARI VE YAPILMAYANLARI GÖRMEK, BAKMAK...

Çölde susuzluktan kıvranan insanın nesine gerek tuz yalamak, tatlı yemek. Yağmur yağdı, sel geldi, teferprojesi yapıldı, Karabük'e gerdanlık takıldı.

 

            Bölgemizi ekonomik ve sosyal olarak kalkınmasında etken olabilecek, Gölet, baraj, su kapanı, kanal ve kanalet yapımı ile ilgili bir çalışma henüz gözlenememektedir.

 

            Karabük'te yapılan ve yapımı devam eden, al, sat, yan gel yat kuruluşları bitmek üzere. Karabük, Batı Karadeniz bölgesinin alış veriş merkezi olma yönünde. Karabük'te bulunan alış veriş yerleri ve yapılanlarının kapasiteleri, Batı Karadeniz bölgesinin ihtiyacını karşılayacak kapasitede. Bu kapasitenin, birbirini yok etme derecesinde bulunması ve organizesi mevcut olan işsizliği daha da artıracaktır.

 

            Alış veriş iş yerlerinin akıllı bir planlama ile bölgesel hale getirilmesi gerekmektedir. Yapılan yatırımların, bekleneni verebilmeleri için, bölgesel, ulusal ekonomik gelişmelerin çok iyi bilinmesi, ekonomik politikalırın çok iyi seçilmesi, organizasyonların çok iyi yapılması, setörel guruplandırmaya gidilmesi gerekmektedir.

 

            Karabük belediyesinin corganizasyonu ile festival düzenleniyor. Karabük tanıtılacak, Karabük'ün neleri anlatılacak ? Karabük Esnaf kredi Kefalet Kooperatifi binası yapıldı. Karabük, karabüklülere yakışır bir binaya kavuştu. Yapanları ve yapımında emeği geçenleri tebrik ederim.

 

            3 nisan şirketinin örnek çalışmaları ve gayretleri dikkatle izleniyor. Bölgede sektör meydana getireceği, yeni kuruluşların öncüsü olacağı umut ediliyor. Cevizli dere gece kondu dönüşüm projesi başlatıldı, devamını bekliyoruz. Akkaya Hamamının sondaj çalışmaları bu sene yapılacak mı ? Karabük ve Safranbolu'da bulunan Küçük Sanayi Sitelerinin boşlukları nasıl bir plan ve program ile doldurulabilecek ? İş yerlerimiz var, yapacak işimiz yok. Sanayilerimiz, öncelikle sektör belirlemeli ve imalata başlamalıdır.

 

            Bölgemiz, turizmin tüm kollarında imkanlar v e fırsatlar sunmaktadır. Bu yıl, 30 milyon sayısını geçecek olan turist sayısının, yüzde kaçını bölgemize çekebiliriz ? Ve konu ile ilgili neleri yapmalıyız ? Karabük, il, ilçe ve köyleriyle, tüm imkanlarının ve değerlerinin bir envanterini çıkartmalı, yapılması gerekenleri ve öncelikleri belirlemeli sektörel önceliklerini göre gerekil olan yapılanmaları bir program dahilinde planlamalıdır.

 

            Burada en büyük görev, yerel yönetimler yasasının öngördüğü kurallar ve imkanlar çerçevesinde, yerel yöneticilere düşmektedir. “Aç ayı oynamaz” atasözünün anlamını, bölgemizde yapılmakta olan ve yapılması gerekipte yapılmayanları görerek ve bakarak değerlendirmek gerekmektedir.

 

            İşsizlerimize iş, aş verebilmek için, lokomotife ve de makiniste ihtiyaç var. Lokomotiifin mazotunu koyalım, makiniste de ceza keselim. Gençlerimizi iş güç sahibi yapalım, geleceğimize umut ile bakalım.

 

            4 K'yı (Karabük Kalkınma Koordinasyon Kurulu) kuralım.

 

            Konularımızı yaz yaz bitmez, beyler, Karabük'ün işleri böyle gitmez.

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com