- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KÜRESEL ISINMA

Dünyamızın geçen 143 yılın en sıcak günlerini geçirdiği belirtilmektedir.

Sebep olarak taş yakıtlardan çıkan gazların, havada meydana getirdiği sera etkisinin oluşturduğa varsayılmaktadır.

Ben bu fikirlere pek katılmıyorum.

Yeryüzünde ve okyanuslarda faaliyetlerini sürdürmekte olan yanardağların yeterince faaliyette olmamalarının sebebidir, bugün yaşanan aşırı sıcaklıklar ve farklı iklim olaylarının sebebi.

Dünyamızın çekirdeğini oluşturan MAGMA tabakası, SICAK FİZYON veya bünyesinde oluşan REAKSİYON 1ar sebebiyle, belirli zamanlarda BLÖF yapması, yani gazlarını boşaltması gerekmektedir.’

Magma tabakasının yeterince blöf yapamaması, boşalamaması, bugün yaşadığımız anormal olarak karşıladığımız iklim değişimini SICAKLIKLARI,  meydana getirmektedir.

DÜNYA, bir canlı gibidir. Yaşamını sürdürebilmek için, bilinmeyen yöntemlerle kendisini yenilemektedir.

İklimlerin normal duruma gelmesi için yanardağların faaliyete geçmesi gerekmektedir.

Dünyada bulunan inceleme ve araştırma kurumları-kuruluşları, sönmüş faaliyetini durdurmuş durumdaki yanardağların her an faaliyete geçebileceğini kabul ederek, gerekli gözlemlemelerde ve incelemelerde bulunmalıdırlar. Bu ve benzeri yerlerin çevrelerinde kurulu bulunan yerleşim bölgelerinin koruma ve kontrol altına alınmasını sağlamalıdırlar.

İnsanlar, modernlik ve çağdaş yaşama uğruna,  dünyayı tüm imkanları zorlayarak tahrip etmektedirler.

Bilhassa son yıllarda, sanayi mamulleri üretimi için, Dünyanın bir yerinden, diğer yerine, milyarlarca ton malzeme nakledilmekte, Dünyanın balansını bozarcasına dengeler altüst olmaktadır. Ancak Denizler bu balans bozukluklarını dengelemektedir, okyanus akıntıları da bu manipülasyona bağlı olarak yön ve miktar değiştirmektedir. Tabi olarak da bu değişimler, beraberinde iklim değişikliklerini, fırtınaları meydana getirmektedir.

Son yıllarda iletişim sektöründeki aşırı ilerlemeler, yüklü elektrik sistemlerinin meydana getirdiği ELEKTROMAGNETİK kirlilikler, İnsanlara ve canlıların yaşamalarını etkilediği gibi, Dünyamızın da MANYETİK als mm etkilemektedir.

Dünya'nın Kuzey-Güney kutupları arasındaki Manyetik akının etkilenmesinin de İklim-mevsim değişikliklerine etkisi büyük olmaktadır.

Şu an tedbir ve önlem alınması, sürekli gözlem altında tutulması gereken yerler bilinebilen,  faaliyetlerini durdurmuş yanardağlardır. Sönmüş yanardağların çevresindeki bitki örtülerinin incelenmesi, ısı değişimlerinin ölçülmesi ve gözlem altında tutulması gereklidir. Ayrıca bu oluşumlar, dünya kabuk hareketlerinin tetiklenmesine, yani depremlerin meydana gelmesine yol açacaktır.

Dünya Jeotermal su kaynaklarının ısı farklılıklarının da günlük olarak incelenmesi, ölçümlerinin yapılması, istatistiki olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

Dünya Bizim, Hepimizin, onu koruyalım. Doğal felaketlerden korunmak için alınması gereken önlemleri ve tedbirleri alalım. Sıhhatli ve mutlu yaşayalım.

 

SEM SANAYİ ve EKONOMİ MÜŞAVİRLİĞİ

Işıtan İş Hanı NO: 51/301 Hürriyet Cad. 78100 KARABÜK

Tel: 0.370.’4243827-4129070 Telesekreter ve Pag: 0.370.4245474

Mobil Tel: 0.542.633 93 99 

HİKMET SİVRİ  Temmuz   2003

Makine Mühendisi

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com