- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ÖĞRENCİ YILLIĞIMDAN

Adettir, Öğrenciler, Okul bitirme yıllarında, hatıra olması ve geçen yılların hatırlanması için çok güzel bir gelenek olan Yıllık yaparlar Bu yıllıkta, kendilerini, okullarını ve kendilerini yetiştiren Hocalarım o günün esprisi ile anlatırlar.

Bu sene Üniversite Öğrencilerince yapılmış bir yıllıktan çok hoşuma giden, bir yazıyı Sizlerle paylaşmak istedim.

Sınıfın önde gelen öğrencilerinden birisi için, Fakültenin Öğretim Görevlilerinden Profesörün öğrencisi için yazdıkları.

"Bir yerde okumuştum;

Bazı insanlar vardır. Bunlar deve kuşu gibi hiçbir şeye bulaşmadan kafalarını kuma gömerler,  sorunları başkalarının çözmesini bekleyerek ellerindeki işten başkasına karışmazlar.

Bazı insanlar vardır, Bunlar domuz gibi sürekli çamura yatıp yapılacak işlere köstek olmaktan başka bir işe yaramazlar.

Bazı insanlar vardır. Bunlar köpek gibi sadece yaltaklanarak yer edinmeye çalışırlar.

Bazı insanlar vardır. Bunlar papağan gibi çok ve boş konuşmaktan başka bir işe yaramazlar.

Bazı insanlar vardır. Bunlar katır gibi başkalarının yüklediği işleri yapar dururlar. Bu arada kendiişlerini de yaparlar. Yükleri hep ağırdır ve başkalarının yükünü taşımaya devam ettikçe daha da yüklenmeye mahkûmdurlar.

Bazı insanlar vardır. Bunlar karınca gibi son derece düzenli ve disiplinli çalışırlar. Başarılı sonuçlar alırlar. Liderlik özellikleri yoktur ancak Sorunların gizli lokomotifidirler.

Bazı insanlar vardır. Bunlar kartal gibi daha yükseklerde uçarlar, yukarıda olmayı hak edecekleri kanatları vardır. Geçmişi ve geleceği herkesten iyi görürler. Gerçek liderlerdir. Güçlü gibi davranmaya gereksinmeleri yoktur. Çünkü gerçekten güçlü ve asildirler.

     Bence Sen bir kartalsın. Hep yükseklerden uç.”

 

Sayın Okurlarım; Benim çok hoşuma giden bu yazıda anlatılanlar ve anlatılmak istenenler, Bölgemize ve Ülkemize rehber olacak bilgilerdir. Ben, televizyonlarda yayınlanan Belgeselleri ve Yabani Hayatı anlatan konuları izlemeyi çok severim,  Sizlere de tavsiye ederim.

İbret alınacak ve uygulanacak çok konular var.

İlmin-bilginin ışığında mutlu ve umutlu yarınlara, Bölge ve Ülke Halkı olarak koşalım, sıhhat ve afiyet içinde coşalım, Gençlerimize, çocuklarımıza güzel-doğru-mutlu ve umutlu yarınlar bırakalım.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com