- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

SATINALMA YETKİLİSİ, FİRMAYA GICIK OLMUŞ...

Karabük'te en büyük mal ve hizmet alımları yapan kuruluşlardan birisinin İhale komisyonunda görevli bir şahıs, mal ve hizmet alım ihalelerine giren bir firmaya GICIK olmuş...

Ne desek efendim bu, nasıl bir iştir ki bu, bir ihalede kurallar ve kurumlar vardır. Bu kurallar ve kurumlar, kendi özel menfaatlerinde kullanmakta kanunlarda belirtilen bir şekilde suçtur.

Bir ihale komisyonunda bulunan yetkilinin, ihaleye teklif veren firmalara uymaları gereken kuralları söylerken ve uygularken, birazda kendisinin uyması gereken kuralları bilmesi gereklidir.

Bilmeyenlere, bir gün gelir, bir bilen çıkar ve öğretir.

İhale komisyonunun kurulması ve uyulması gereken usul ve esasların yegane ve tek gayesi vardır, o da,  mal ve hizmet alımını yapan kuruluşun menfaatlerini korumak, kaliteli ve ucuz mal ve hizmetin alımını sağlamaktır. Hediye-Eşantiyon-Seyahat ve tatil çeki gibi dağıtılan şeylerin tamamı RÜŞVET değil de nedir? Rüşvetin, T.Ceza Kanunlarındaki veri ve uygulamaları nelerdir?

Rüşvet alanların, aldıkları rüşvetlerin, cezai müeyyidelerini çok iyi okumaları-öğrenmeleri gerekmektedir.

Cezaya çarptırılanların sonradan "yandım anam türküsünü" söylemeleri her zaman fayda vermez, bu işler her zaman böyle gitmez.

Efendim bu maaşla geçinemiyorum, ne yapayım diyenler, imkanları kendi lehine kullananlar, hortumlayanlar, doyumsuzluk hastalığına yakalananlar, biraz kendinize çeki düzen verin. Sizleri zorla o makamlarda tutmuyorlar. Basarsın istifanı çeker gidersin. Asarsın vergi tabelanı, görürsün para kazanmanın ne olduğunu. Senin yerinde olmak, aynı maaşı almak için sırada on binlerce insan bekliyor.

Karabük'te ikamet edenler ne ve niçin, Karabük'te yapılan mal ve hizmet ihalelerine giremiyorlar? Ekonomik ve Sosyal çöküntü yaşayan Karabük için çarpıcı ve dikkate alınması gereken acil bir konu değil mi?

Karabük'te sarf edilen Trilyonların, Karabük dışına aktarılmasının sebebinin ve sebeplerinin ne olduğu bu yazılarımdan anlaşılmıyor mu? Sayın Milletvekillerimizin, Şehri-emin olarak bilinen Belediye Başkanımızın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın, söylediklerime kulak asmayan, konu ve konuların üzerine gitmeleri gerekmez mi?

İşsizliğin hat safhaya geldiği, istihdam oluşturmak için çok büyük çabaların gösterildiği bir zamanda, neden ve ne için elimizdeki imkanları değerlendiremiyoruz. Karabük'te yaşayanlar olarak devamlı bir birimize köstek oluyoruz?

Bildiklerimiz-gördüklerimiz yanlışlıklara ve hatalarla neden ve ne için dur demiyoruz, diyemiyoruz.

Zaman-zemin-devir artık konuşma zamanıdır.

Hakkı olanın hakkı verilmelidir, verilmeyen hak ta istenmelidir.

El ele verelim, Karabük1ün8Karabüklü'nün yanında olalım, birbirimizi destekleyelim, koruyalım, kollayalım.

Saygılarımla

HİKMET SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com