- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TEK ABONENİN ELEKTRİĞİNİ CART DİYE KESER...

Tek abonesinin elektriğini, hiçbir sebep olmadan, duyuru ve tebligat yapmadan kelimenin tam anlamıyla CART diye kesebiliyor. Bu işlem Karabük’te oluyor. Hem de Avrupa Birliğine girme sürecinde yapılıyor. Niye çünkü TEK-EL, rakibi yok-etkili ve yetkili-Vatandaş gariban, Mahkemeye verip hakkını aramıyor, Yetkili de Makam Sahibi ya yetkisini kullanıyor.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında yeni yeni Halka hizmet etsin diye Makamve Mevkiler oluşturuluyor. Örneğin Kedaş Müşteri ve Pazarlama Baş Mühendisliği. Bu mühendisliğin kuruluş ve görevleri nelerdir ve ne yaparlar?

10 Temmuz 2004 Cumartesi günü, bir binaya, bir abonenin elektriğini kesmek için Kedaş yetkilileri geliyor. Elektriğini keseceği abonenin elektriğini kesiyorlar. Burası tamam ama, aynı elektrik sayacının girişinden beslenen diğer abonenin elektriğini de kesiyorlar ve bağlantıyı yapmadan çekip gidiyorlar. Usulsüz ve gereksiz olarak elektriği kesilen abone evde yok, evdeki buzdolabı ve derin dondurucuda bulunan yiyecekler mevsim icabı heder oluyor. Elektriği kesilen ikinci abone Kedaş Yetkilisine gidiyor. Yetkilinin söylediği "Kardeşim piyasada çalışan Bizden yetkili bir elektrikçiye elektrik bağlantını yaptıracaksın, hatta yeni uygulamamız olan saatini de aşağıya alacaksın deniliyor. Laf söylemek çok kolay, peki Vatandaşın zararını, kaybını ve elektrik kesik olmasından dolayı çektiği eziyet ne olacak?

Ben olsam Kedaş'ı Mahkemeye veririm, zararımı da ödettiririm. Vatandaş boynunu büküyor, ……………  diyor, zararı ziyanı çekiyor, söylenenleri emir telaki edercesine yapıyor.

 

Karabüklüler, Karabüklüleri ne zaman dökmekten vazgeçecekler? Karabük’te mağdur olanlar ne zaman haklarını aramayı öğrenecekler? KEDAŞ Karaelmas Elektrik Dağıtım A.Ş.Genel Müdürlüğü, Karabük İşletme Müdürlüğü’nün, tarihsiz, matbu olarak bastırılmış ve abonelere gönderilen yazıları :

"kayıp ve kaçakla mücadelede enerjinin sürekli takip ve kontrolü için,  Elektrik iç Tesisat Yönetmeliğinin 32.ci Maddesi gereği Elektrik sayacınızı ve kolon hattınızı 15 gün içerisinde DIŞARIYA ALDIRMANIZ GEREKMEKTEDİR. Aksi takdirde yönetmelik hükümleri uygulanacaktır" deniliyor. Konu doğru, yapılması gerekli, peki bu ve benzeri konulardan dolayı abonenin mağduriyetine ne demeli.

TEK üretici ve satıcı, Abone tüketici ve alıcı.

Tüketicinin kral olduğu, üreticinin, ürettiğini satmak için çırpındığı zamanda, TEK gibi kuruluşların TEK-EL olmaları, her zaman alıcıyı mağdur edecektir. Bilhassa da Bölgemizde...

Ülkemizin en az elektrik kaçağının olduğu yer Bölgemizdir. Kaçak elektrik kullanımı da yok denecek kadar azdır. Yakalanan kaçak elektrik kullananların kullanabilecekleri maksimum kaçak elektriğin miktarı da bellidir.

Esas elektrik kaçağını yeraltı ve yer üstü elektrik şebekesinden olan kaçaklardır. Bir de, Monofaze elektrik abonelerinin dağılımında ve beslenmesindeki dengesizlikler ve Fazlar arası dengesiz olarak yapılan elektik harcamalarıdır.

Şebekeyi besleyen Trafo merkezlerinin, Alçak gerilim üç faz çıkışlarındaki dengesiz yüklenmeler, elektrik kaçağının en büyüğünü teşkil etmektedir.

Ülkemizde yeni yapılan konut abonelerine Trifaze saat bağlanmakta ve dengeli tüketim sağlanmaktadır.

Konutlarda, elektrikli cihazların artması, Konut abonelerinin kurulu elektrik güçlerinin çoğalması, monofaze sayaçların kapasitelerinin bu yükü karşılayamaması gibi sebeplerden dolayı, yeni konut abonelerine Trifaze elektrik sayacı takılmaktadır.

Bölgemizin ekonomik ve sosyal durumu bellidir. Ortalama gelir düzeyi de bilinmektedir, nüfus yoğunluğumuzun çoğunu emekliler teşkil etmektedir. Bu çerçevede, KEDAŞ Yetkilileri, Ben emrederim, Aboneler emirlerime harfiyen uyar edasını bırakmalıdır.

KEDAŞ abonelerine hak ve vecibelerini öğretmelidir.

KEDAŞ    “Elektrik İç Tesisat Yönetmeliğini ve Elektrik Tarifeleri Yönetmeliğini” vermelidir, dağıtmalıdır.

ÜRETİCİ-SATICI ve TÜKETİCİ-ABONE HAK VE VECİBELERİNİ BİLMELİDİR. Bilelim-öğrenelim-bilgi toplumu olalım-Birbirimizi tokatlamayalım.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com