- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TIBBİ ATIKLAR NE OLUYOR...

Tıbbi atıkların biriktirilmesi-toplanması-sevk edilmesi-imhası ile ilgili prensipler ve yapılması gerekenler ve uygulamalar ilgili yasalar da emredici olarak belirtilmiştir.

Bir Vilayette konu ile ilgili birden fazla etkili-yetkili-sorumlu- müdürlükler ve makamlar vardır. Birçok kurum ve kuruluşun görev alanına sorumluluk alanına girmektedir.

Tıbbi atığın çıktığı,  Hastane-Dispanser-Poliklinik-Sağlık ocağı-laboratuar v.b,  gibi kuruluşları sayabiliriz.

Konu, Tıbbi atığın çıktığı kuruluşlardan başlamak üzere, Sağlık İl Müdürlüğü-Çevre İl Müdürlüğü-Belediye Başkanlığı gibi kuruluşların acil görev alanlarını teşkil etmektedir.

ÖNCELİKLE ve İVEDİLİKLE, TIBBİ ATIK ÎMHA SİSTEMİNİN KURULMASI GEREKMEKTEDÎR.

Bölgemizde, Tıbbi atıklar, çöplerle birlikte toplanmakta ve çöp biriktirme yerine boşaltılmaktadır.

Peki, Tıbbi Atıklar ile ilgili yasalar niçin yapılmıştır?

Tıbbi atık TORBALARI neden imal edilmiştir?

Tıbbi atık depolama-biriktirme yerlerinin yapılmasına neden lüzum görülmüştür?

Tıbbi atıkların imhası ile ilgili, plan-proje-yaptırım kuralları neden hazırlanmıştır?

Tıbbi atıkların, insanların-Toplumun-Canlıların-Çevrenin etkilenmesinde ki önemi ve aciliyeti nelerdir?

Beyler Bir makama geldiğimizde, Millet adına etkili ve yetkili olduğumuzda, öncelikle ve ivedilikle, görev alanlarımız nelerdir? Neleri ve ne şekilde yapmakla yükümlü olduğumuzu öğrenelim. Bizleri bağlayan kuralları bilelim, öncelikleri tespit edelim, bilhassa, insan sağlığı-Toplum sağlığı konularında titiz davranalım, doğabilecek ve olabilecek olaylar meydana geldiğinde de yapmadığımız görevlerden dolayı kaçma yolları aramayalım.

Çöp toplama görevini üstlenen Belediyeler, TIBBİ ATIK toplama işinden dolayı, Tıbbi atığın çıktığı yerlerden-kuruluşlardan, tıbbi atık ile ilgili özel tarifeye göre ücret almaktadır. Bu ekstra ücretin alınmasındaki gaye, Tıbbi atıkları özenle alacaksın, özenle nakledeceksin, özenle imha edeceksin manasını taşımaktadır. Konu ilgili yasada ayrıntılı olarak belirtilmiştir.

Belediyeler, öncelikle ve ivedilikle, aciliyetine ve önemine binaen bu konuyu ele almalı, TIBBİ ATIK İMHA SİSTEMİ’ni yapmalıdır.

Tıbbi atıkların özel torbalarda biriktirilmesi, ayrı bir bölümde tutulması, çöp toplama birimlerince kurallarına göre alınması, nakledilmesi,  ve İmha yerinde de kurallarına göre imha edilmesi gerekmektedir.

Sayın etkili ve yetkililerimiz; Vatandaşları sıkıntıya sokacak kuralları bildikleri ve uyguladıkları kadar Vatandaşlara hizmeti emreden kuralları da bir okuyup öğrenseler ve uygulasalar, işte o zaman içinde bulunduğumuz yüzyılın icaplarına yakın bir yaşantıyı yakalayabiliriz. Kamu Kurum ve kuruluşları, Vatandaşlardan aldıkları paraları, alış gayesine göre harcamalıdırlar.

Bir örnek verecek olur isek, Belediyeler, yapılan binalardan oto garajı parası alırlar, amma oto garajı-parkı yapmazlar...

İşte Tıbbi Atık toplama konusu da, ücreti alınıp da yapılmayan hizmet kalemlerinden birisidir.

Tahsil ettiğimiz paraları,  usulüne uygun,  tahsilat gerekçesini yerine getirerek harcayalım.

Kapımızın önünü süpürelim, mahallemizi, kentimizi temizleyelim, bölgemizi güzelleştirelim, Sağlıklı-sıhhatli-mutlu ve umutlu yaşayalım.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com