- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TURİZMDE 30 MİLYAR DOLAR BEKLENTİSİ

Ülkemizin, yıllık Turizm gelirinin 30 Milyar Dolara çıkarılmasının hayal olmadığı, planlı bir çalışma ile bu rakama çıkılabileceği, hatta 30 Milyar Dolarında üstüne çıkılabileceğini, konu ile ilgili otoriteler belirtiyorlar.

Karabük, Vilayet olarak elinde bulundurduğu, Tarihi ve Doğal varlıklarını-değerlerini, gün yüzüne çıkartarak, Turizmin hizmetine sokabildiği an, Ülkemizin Turizm pastasından YÜZDE BİR oranında pay almış olsa, Bölgemizin Turizm geliri 450 Trilyon Lira olur.

Bölgemizde, etkili ve yetkili olan, atanmışlar-seçilmişler-işadamları ve müteşebbislerimiz, gerçek manada, turizm sektörünün ne olduğunu, nasıl ve ne şekilde gelir temin edilebileceğini, sektörel olarak gelir çeşitliliğini ah bir bilebilseler ve yapılması gerekenleri, yapabilseler, işte o zaman, bölgemizde İKİYÜZELLİBİN kişiye iş ve aş imkanı doğar. Bölgemizin yıllık olarak geliri de DÖRYÜZELLÎ TRİLYON LİRAYA çıkar...

Bölgemiz; TARİH TURİZMİ-SAĞLIK TURİZMİ-EÖLENCE TURİZMİ-DİNLENME ve HOŞ VAKİT GEÇİRME TURİZMİ-DİN TURİZMİ gibi turizm sektörünün her kolunda hizmetler verebilecek imkanlara sahiptir.

Bakmak ile görmek arasındaki farkı, Turizm ile ilgilide ele almamız gerekmektedir. Öncelikle, etkili ve yetkililerin, Bölgemizi konu ile ilgili çok iyi tanımaları ve Turizm Sektörünün, dünyadaki gelişimi ve çeşitliliğine dikkat etmelidirler ve konuyu ilmi olarak inceleyerek öğrenmelidirler.

Her konuda olduğa gibi, Turizm konusunda da, günün şartlarına göre, kaplumbağa hızıyla yol alabiliyoruz.

Safranbolu'nun Turizm potansiyeli, elli kat, yüz kat artırılabilir. Safranbolu’ya gelen turistler, bir günde gezilerini bitiriyorlar ve sıkılıp gidiyorlar. Turistleri hoş vakit geçirecek hiç bir etkinlik veri1emiyor.

Bölgemizde, bilinen ve bilinmeyen antik kentler ve tarihi eserler, ilgi ve bakım gerektirmekte, gelen turistlerin, yemek ve yatacak yer, dinlenme ortamları ve ulaşım sorunları en kısa zamanda halledilmesi gereken bir konu ve konular zinciridir.

AKKAYA HAMAMI, Bölgemizde ve Ülkemizde, Sağlık Turizmi olarak çok büyük bir getirisi olan, doğal varlığımız-değerimizdir.

Bölgemizde bulunan maden suları da ayrı bir değerdir.

Bölgemizin yüzde yetmişi ormanlarla kaplı bulunmaktadır.

Ormanlarımız, çok değerli tabiat varlıklarımızdır.

Yaylalarımız, dünyada nadir bulunan değerlendirilmeyi bekleyen değerlerimizdir.

Su sporlarının her çeşidinin yapılabileceği imkanlara sahibiz.

Allah, istenilenlerin hepsini, hatta fazlasını, bölgemize vermiş amma,  Bizler bakamıyoruz-göremiyoruz, kıymetlerini bilemiyoruz, değerlerimizi değerlendiremiyoruz.

Konu ve konular ile ilgili, Devletimizin yatırım kuruluşlarının en kısa zamanda yapması gerekenleri yapması, yaptırması, planlamaya alması gerekmektedir.

Bölgemizden her geçen gün artan bir hızla yaşanan göçe dur diyebilmek için, işsizimize iş-aş temini için, öncelikle, yatırım kuruluşlarının, Ülkemizin diğer bölgelerine yaptıkları yatırımların bir kısmını da bölgemize yapmaları gerekmektedir.

Festivallere, eğlencelere, şenliklere gelen etkili ve yetkililerimize konu ile ilgili bilgilerin verilmesi ve bölgemizin güzelliklerini ve değerlerini göstermemiz gerekmektedir.

El ele verelim, üzerimize düşen görev ve vecibeleri yerine getirelim. Göç veren değil, göç alan bir bölge olalım.

Saygılarımla  

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com